Συνεργασία με φορείς

 

 

Συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και συμμετοχή στο Πρόγραμμα Προώθησης της Φυσικής Δραστηριότητας και της Υγιεινής Διατροφής: «Το Σχολείο σε Κίνηση»

Μέσα από το πρόγραμμα αυτό θα γίνουν αξιολογήσεις της ποιότητας διατροφής, σωματομετρήσεις καθώς και αξιολόγηση της φυσικής δραστηριότητας των παιδιών.

Στόχος ο σχεδιασμός προτάσεων και μελλοντικές παρεμβάσεις στο σχολικό περιβάλλον ώστε οι μαθητές να γίνουν περισσότερο δραστήριοι και να υιοθετήσουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

Η όλη δράση γίνεται υπό την επίβλεψη εξειδικευμένων επιστημόνων του Πανεπιστημίου.

 

Πρόγραμμα CLIL

Τα παιδιά της Στ’ τάξης του σχολείου μας έχουν φέτος την ευκαιρία να εργαστούν με μια καινοτόμα προσέγγιση που υιοθετείται από τα Νέα Αναλυτικά Προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Η προσέγγιση αυτή ονομάζεται CLIL (Content and Language Integrated Learning) και πρόκειται για τη συνδυασμένη διδασκαλία ενός σχολικού θέματος και μιας ξένης γλώσσας (Αγγλικά). Τα παιδιά εργάζονται με αυτή την προσέγγιση στο μάθημα της Αγωγής Υγείας. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος γίνεται διδασκαλία διπλής εστίασης και οι στόχοι του μαθήματος είναι διπλοί. Προωθούνται δηλαδή τόσο οι στόχοι του μαθήματος της Αγωγής Υγείας όσο και οι στόχοι του μαθήματος της ξένης γλώσσας (Αγγλικά).

Η προσέγγιση CLIL έχει πολλά προτερήματα, γι’ αυτό και προωθείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εφαρμόζεται ήδη σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης αλλά και σε πολλές χώρες ανά το παγκόσμιο.

To Σχολείο εφαρμόζει την καινοτόμα αυτή προσέγγιση σε συνεργασία με λειτουργούς του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, οι οποίοι προσφέρουν στήριξη και επιμόρφωση στο Σχολείο μας. Τo παιδιά απολαμβάνουν αυτή και αποκτούν πολύτιμες γνώσεις, εμπειρίες και θετικές στάσεις προς τη ξένη γλώσσα και το μάθημα της Αγωγής Υγείας.

 

Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας

Το τμήμα Δ' 3 συμμετείχε στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού. Τα παιδιά ετοίμασαν μπλουζάκια με συνθήματα για την εξοικονόμηση νερού. Επίσης δικά τους έργα - ζωγραφιές - κείμενα σχετικά εκτέθηκαν στην έκθεση που πραγματοποιήθηκε. 

 

Ενίσχυση του έργου του ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.Φ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

16/4/2019
Διάλεξη για κροτίδες

14/4/2019
Πώληση πασχαλινών λαμπάδων στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα στο Πλατύ Αγλαντζιάς. Τα έσοδα από την πώληση ενίσχυσαν το φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας

10/4/2019
Διάλεξη για την Εφηβία

9/4/2019
Επίσκεψη στο Γυμνάσιο από μαθητές της Στ΄ Τάξης

4/4/2019
Εκπαιδευτική Εκδρομή

 
 
 
 
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
Νοέμβριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ K
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930