Κανονισμοί

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ - ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ  ΠΑΙΔΙΩΝ

Τα παιδιά πρέπει να έρχονται έγκαιρα στο σχολείο και ποτέ μετά τις 7:45 π.μ. Παιδιά που έρχονται πριν τις 7:30π.μ.  δεν έχουν την απαραίτητη επιτήρηση από το διδακτικό προσωπικό και γι΄αυτό πρέπει να αποφεύγεται η προσέλευση πριν από την ώρα αυτή.
Παρακαλούνται οι γονείς των παιδιών να παραλαμβάνουν τα παιδιά τους αμέσως μετά τις 1:05μ.μ γιατί και πάλι την ώρα αυτή σταματά το πρόγραμμα επιτήρησης των παιδιών και το σχολείο δε θα φέρει καμιά ευθύνη για οτιδήποτε δυσάρεστο συμβεί.

 

AΠΟΥΣΙΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

Τα παιδιά δεν πρέπει να απουσιάζουν από το σχολείο χωρίς σοβαρό λόγο.  Όταν ένα παιδί απουσιάσει πρέπει οι γονείς να ενημερώσουν τη δάσκαλα/το δάσκαλό του  για το λόγο της απουσίας του, τηλεφωνικά ή γραπτά.
Για πολυήμερες απουσίες ασθενείας πρέπει να προσκομίζεται και πιστοποιητικό γιατρού.  Όταν ένας μαθητής/μια μαθήτρια απουσιάζει για 6 συνεχόμενες μέρες χωρίς λόγο, ο διευθυντής του σχολείου ενημερώνει το Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης για διερεύνηση παράβασης του Νόμου περί Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.
Όταν το παιδί απουσιάσει από το σχολείο, είναι καλό οι γονείς του να φροντίσουν να ενημερωθούν για τα μαθήματα και την ύλη την οποία διδάχθηκε η τάξη κατά την απουσία του.

 

ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Από τις πρώτες μέρες του σχολικού έτους δόθηκε στα παιδιά το σχολικό πρόγραμμα. Παρακαλούνται οι γονείς, όπως συστήνουν στα παιδιά τους να συμβουλεύονται το πρόγραμμα καθημερινά, γιατί αυτό τους βοηθά να προετοιμάζονται σωστά, να ετοιμάζουν τη σχολική τους τσάντα μόνο με τα απαραίτητα για την επόμενη μέρα βιβλία και να μεταφέρουν όλα τα υλικά και όργανα τα οποία είναι αναγκαία για τη διεξαγωγή των μαθημάτων τους (όργανο μουσικής, στολή γυμναστικής, υλικά σχεδιασμού - τεχνολογίας, κ.ά.). Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν στην κασετίνα τους τουλάχιστον 3 καλοξυσμένα μολύβια.

 

ΚΑΤ΄ ΟΙΚΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

Η κατ΄ οίκον εργασία είναι το δημιουργικό συμπλήρωμα της εργασίας που γίνεται στην τάξη. Είναι εργασία σε θέματα που έχουν διδαχθεί και μπορεί να διεκπεραιωθεί σε λογικά πλαίσια χρόνου.
Η εργασία πρέπει να γίνεται από τα ίδια τα παιδιά. Οι γονείς πρέπει να δείχνουν το ενδιαφέρον τους για την  εργασία αυτή.  Όταν το παιδί είναι μελετημένο καλά μεγιστοποιεί τον ακαδημαϊκό χρόνο του, παρακολουθεί πιο άνετα τα μαθήματα της επόμενης μέρας και αποκτά ψυχική ηρεμία και αυτοπεποίθηση.
Τα παιδιά πάντοτε πριν από τη λήξη των μαθημάτων σημειώνουν σε ειδικό σημειωματάριο τις εργασίες που πρέπει να διεκπεραιώσουν στο σπίτι (για να ενημερώνονται έτσι και οι γονείς).

 

ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Παρακαλούμε όπως δώσετε ιδιαίτερη σημασία στην ορθή αξιοποίηση του Φακέλου Επικοινωνίας, ο οποίος αποσκοπεί στο να κτίσει μια νέα γέφυρα ενημέρωσης και συνεννόησης μεταξύ σχολείου και οικογένειας, με απώτερο στόχο να βοηθήσουμε το παιδί να γίνει πιο συστηματικό και υπεύθυνο απέναντι στον εαυτό του και τους άλλους.


ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ
Η ασφάλεια των παιδιών στο σχολείο είναι πρώτιστο μέλημά μας. Τα μέτρα ασφάλειας είναι για μας ύψιστη προτεραιότητά.
Σε περίπτωση όμως ατυχήματος και τραυματισμού κάποιου παιδιού ειδοποιούνται οι γονείς να το παραλάβουν από το σχολείο και να το μεταφέρουν στο γιατρό που οι ίδιοι επιθυμούν. Οι γονείς μπορούν να εξασφαλίσουν από τη γραμματεία του σχολείου τα έντυπα της Ασφαλιστικής Εταιρείας στην οποία τα παιδιά είναι ασφαλισμένα μέσω του Συνδέσμου Γονέων, να τα συμπληρώσουν και να απευθυνθούν σ΄αυτήν για κάλυψη πιθανών εξόδων ή διεκδίκηση αποζημιώσεων.
Σε πολύ επείγουσες και εξαιρετικές περιπτώσεις καλείται ασθενοφόρο, αφού προηγηθεί συνεννόηση με τους γονείς, ώστε να παρευρίσκονται στο τμήμα Πρώτων Βοηθειών.

Στην περίπτωση εκείνη που θα απαιτηθεί η εκκένωση του σχολείου θα πρέπει να παραλαμβάνετε τα παιδιά από το καταφύγιο της Πολιτικής Άμυνας που βρίσκεται στο Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λευκωσίας, δίπλα από το σχολείο μας (περίπτωση εχθρικού επεισοδίου) ή από το χώρο συγκέντρωσης στο γήπεδο του σχολείου (περίπτωση σεισμού/ πυρκαγιάς).

 

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ- ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑΣ


Στόχος μας είναι η πρόληψη και όχι η τιμωρία. Προληπτικά και διορθωτικά μέτρα θα εφαρμοστούν σε περιπτώσεις συστηματικής απειθαρχίας ή απόκλισης από την τήρηση του Κώδικα Καλής Συμπεριφοράς.

Σε περιπτώσεις διαφορών με άλλα παιδιά:

  • Προσπαθούμε να τις λύσουμε μεταξύ μας χωρίς την παρέμβαση κανενός άλλου.
  • Αναφέρουμε το πρόβλημα στο δάσκαλό μας και το επιλύουμε με τη δική του βοήθεια.
  • Αν είναι διάλειμμα αναφέρουμε το πρόβλημα στο δάσκαλο που παιδονομεί.
  • Αν η λανθασμένη συμπεριφορά δε διορθώνεται, αναφέρουμε το πρόβλημα στους  Βοηθούς Διευθυντές.
  • Αν όλες οι πιο πάνω διαδικασίες δεν οδηγήσουν στη λύση του προβλήματος, τότε οδηγούμαστε στη διεύθυνση του σχολείου.

 

 

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΤΟΛΗ


Οι μαθητές φορούν καθημερινά στο σχολείο την εγκεκριμένη στολή όπως φαίνεται πιο κάτω. Η μαθητική στολή δεν αποτελεί αυτοσκοπό για το σχολείο. Είναι όμως σημαντική, γιατί βοηθά τα παιδιά να συμμορφώνονται σε κανονισμούς και παρά το γεγονός ότι το καθένα αποτελεί μοναδική, ξεχωριστή προσωπικότητα νιώθει ότι ανήκει σε μια ομάδα.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

16/4/2019
Διάλεξη για κροτίδες

14/4/2019
Πώληση πασχαλινών λαμπάδων στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα στο Πλατύ Αγλαντζιάς. Τα έσοδα από την πώληση ενίσχυσαν το φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας

10/4/2019
Διάλεξη για την Εφηβία

9/4/2019
Επίσκεψη στο Γυμνάσιο από μαθητές της Στ΄ Τάξης

4/4/2019
Εκπαιδευτική Εκδρομή

 
 
 
 
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
Νοέμβριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ K
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930