Δραστηριότητες 2017-2018

ΜΑΪΟΣ 2018

 • Στις 26 Απριλίου, 3,7,10 και14 Μαϊου τα παιδιά του σχολείου μας συμμετείχαν σε προγράμματα μουσειακής αγωγής. Συγκεκριμένα τα παιδιά των Δ' τάξεων επισκέφθηκαν το πρόγραμμα "Ειδώλιο το δόλιο" και τα παιδιά όλων των τάξεων το πρόγραμμα "Επιτρέψτε μου να σας συστηθώ: Αρχαιολόγος". Σκοπός του προγράμματος είναι η γνωριμία των μαθητών με την επιστήμη της αρχαιολογίας.  Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα "Επιτρέψτε μου να σας συστηθώ: Αρχαιολόγος"   στοχεύει στην παρουσίαση της αρχαιολογικής έρευνας.  Συγκεκριμένα, μέσα από μια διαδραστική παρουσίαση Powerpoint, διάρκειας 40 περίπου λεπτών, οι μαθητές γνώρισαν τις βασικές αρχές της αρχαιολογίας, ως επιστήμη, καθώς και τα βασικά καθήκοντα του αρχαιολόγου. Μετά την παρουσίαση, ακολούθησε μια εκπαιδευτική δραστηριότητα που σχετίζεται με την συντήρηση των πήλινων αντικειμένων, τα οποία αποτελούν και το πιο κοινό εύρημα κατά τη διάρκεια των ανασκαφών. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ειδώλιο το δόλιο» είχε ως θέμα του διαχρονική γνωριμία με τα ειδώλια, καθώς και την διαφοροποίηση τους από τα αγάλματα. Με βάση την ιστορική γραμμή και το θεατρικό παιχνίδι τα παιδιά «ταξίδεψαν στον χρόνο», με σταθμούς σε διάφορες εποχές. Κινήθηκαν σε όλες σχεδόν τις αίθουσες του Μουσείου, αναζητώντας μέσα από παιγνίδια, γρίφους και δοκιμασίες, που προϋποθέτουν συνεργασία, έρευνα, παρατήρηση και σύγκριση, στοιχεία για τα ειδώλια, καταλήγοντας στο «Ειδώλιο, το δόλιο». Τέλος, με βάση τα τεκμήρια και τις απόψεις των αρχαιολόγων, υπέθεσαν την πιθανή χρήση των ειδωλίων κατά την αρχαιότητα και εντόπισαν την εξελικτική χρήση τους στην σύγχρονη εποχή.

           ​

 • Tην Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 και ώρα 10.00 π.μ. πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, η εκδήλωση βράβευσης των μαθητικών δημιουργιών που διακρίθηκαν στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες». Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Πολιτισμού και Παιδείας της Κύπρου. Ο διαγωνισμός οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του ΥΠ.Π.Ε.Θ., το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και το Σπίτι της Κύπρου - Μορφωτικό γραφείο της Κυπριακής Πρεσβείας στην Ελλάδα. Στην εκδήλωση συμμετείχαν 900 περίπου μαθητές και εκπαιδευτικοί 110 σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την Κύπρο και την Ελλάδα που παρέλαβαν τα βραβεία τους και παρουσίασαν τις δημιουργίες τους. Στο σχολείο μας απονεμείθηκε  το 1ο Βραβείο στην Κατηγορία Τρισδιάστατες Κατασκευές, με μία δημιουργία των μαθητών του τμήματος Δ΄2.

 

 

 • Στις 23 του Μάη 2018 παιδιά της Δ' τάξης μαγείρεψαν με τη βοήθεια εκπαιδευτών του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου ελιόπιτες, στα πλαίσια της ενότητας των Ελληνικών "Η ελιά". Οι εκπαιδευτές - chef μίλησαν αρχικά στα παιδιά για τη διατροφική αξία του ελαιόλαδου και ακολούθως μαζί με τα παιδιά έφτιαξαν ελιοπιτάκια.

             

 • Μαθήτριες της Στ' τάξης έλαβαν μέρος στον Διαγωνισμό Ηλιακού Αυτοκινήτου που διοργάνωσε στις 3 Μαϊου 2018 το  Εκπαιδευτικό Κέντρο Ενέργειας του Γυμνασίου Λινόπετρας Λεμεσού. Τα παιδιά της Στ' τάξης χωρίστηκαν σε ομάδες και σχεδίασαν το δικό τους ηλιακό αυτοκίνητο, πειραματιζόμενα με τους παράγοντες που πιθανόν  να επηρέαζαν την ταχύτητα του αυτοκινήτου. Μετά από ενδοσχολικό διαγωνισμό επιλέγηκε το πιο γρήγορο αυτοκινητάκι, με το οποίο το σχολείο συμμετείχε στον διαγωνισμό. Η ομάδα των μαθητριών κατάφερε με το αυτοκινητάκι που σχεδίασε να πάρει το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό.

 • Στα πλαίσια των δράσεων των φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου παιδιά της Ε' και Δ' τάξης είχαν την ευκαιριά να γνωρίσουν παραδοσιακά όργανα της Κύπρου. Μετά την παρουσίαση των οργάνων τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες - εργαστήρια, όπου δημιούργησαν με κρουστά όργανα ρυθμικά σχήματα με τα οποία συνόδευσαν παραδοσιακά τραγούδια. Τα παιδιά επέδειξαν αξιοσημείωτο ενδιαφέρον και πειθαρχία και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό!

          ​

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2018

 • Στις 18 Απριλίου 2018 τα παιδιά της Στ΄ τάξης επισκέφθηκαν με τη συνοδεία των δασκάλων τους το Γυμνάσιο Αρχιεπισκόπου Γ'- Πλατύ, όπου ενημερώθηκαν για τους κανόνες λειτουργίας του Γυμνασίου και ξεναγήθηκαν στους χώρους του. Επίσης, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν ένα μάθημα Πληροφορικής και Γαλλικών από τους καθηγητές του Γυμνασίου.

 • Στις 30 Απριλίου 2018 τα παιδιά των Δ΄ τάξεων επισκέφθηκαν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής δίπλα από το Αρχηγείο Αστυνομίας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έγινε θεωρητική ενημέρωση-διάλεξη και πρακτική εξάσκηση ως πεζοί ή με αυτοκινητάκια τα οποία κινούνται με πετάλια ή και με ποδήλατα, ανάλογα με την ηλικία τους. Σκοπός της συμμετοχής στο πρόγραμμα ήταν να βελτιώσουν τα παιδιά τις γνώσεις και ικανότητες τους σε θέματα οδικής ασφαλείας.

          

 

ΜΑΡΤΙΟΣ 2018

 • Την 1η Μαρτίου 2018 οι Επισκέπτριες Υγείας μίλησαν στα παιδιά για τη διατροφική αξία του προγεύματος και για τη σημασία της επιλογής υγιεινών τροφών για το πρόγευμα. Στη συνέχεια, ο Σύνδεσμος Γονέων του σχολείου μας προσέφερε στα παιδιά σάντουιτς με ψωμί ολικής αλέσεως και τυρί, καθώς επίσης και σταφίδες με μέλι.

 • Με την ευκαιρία της επετείου του θανάτου του Γρηγόρη Αυξεντίου στις 3 Μαρτίου, του Ευαγόρα Παλληκαρίδη στις 14 Μαρτίου, του Στυλιανού Λένα στις 28 Μαρτίου, αλλά και της Εθνικής Επετείου της 1ης Απριλίου 1955-59, πραγματοποιήθηκε την 1η Μαρτίου εκδήλωση με θέμα "Αφιέρωμα στους ήρωες της ΕΟΚΑ". Το χρονικό του αγώνα, η μάχη του Μαχαιρά, οι απαγχονισθέντες, η μάχη στον αχυρώνα του Λιοπετρίου, οι μαθητές στον αγώνα, παρουσιάστηκαν από τα παιδιά της Στ΄ τάξης μέσα από αφηγήσεις, ποιήματα και θεατρικά.

          ​

 • Στις 21 Μαρτίου τα παιδιά των Ε' τάξεων παρουσίασαν προς τους γονείς εκδήλωση με θέμα την έναρξη της Επανάστασης του 1821.

 • Στα πλαίσια της εκπαιδευτικής δράσης των φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου με θέμα "Ταξίδια", παιδιά της Ε΄ τάξης είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις εμπειρίες τους από τα ταηλιδια ξαθ να εμπλακούν σε διάφορες σχετικές δημιουργικές δραστηριότητες, αλλά και να εμπλέξουν και τα υπόλοιπα παιδιά του σχολείου. 

 

 • Στις 28 και 29 Μαρτίου οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν στο θεατροπαιδαγωγικό προγράμματα "Θέατρο και φιλαναγνωσία", με τη Δρ Νάντια Τομασίδου. Συγκεκριμένα, τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά σε δραστηριότητες που ετοίμασε η θεατροπαιδαγωγός με αφορμή το βιβλίο "Το μαγικό άλογο του Χαν Γκαν" του συγγραφέα Chen Jiang Hong. 

 

​ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018

 • Στις 2 Φεβρουαρίου τα παιδιά της Στ΄ τάξης συμμετείχαν στις δραστηριότητες της "Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων" στο Πάρκο Αθαλάσσας, τον μεγαλύτερο υγρότοπο της πρωτεύουσας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τον Πτηνολογικό Σύνδεσμο Κύπρου και το Terra Cypria - το Κυπριακό Ίδρυμα Προστασίας του Περιβάλλοντος, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για το σημαντικό ρόλο των υγροτόπων στους ανθρώπους και τον πλανήτη.

             ​

 • Στις 5 Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκε το Β' μέρος της διάλεξης για το κάπνισμα προς τα παιδιά της Στ' τάξης, από την Επισκέπτρια Υγείας του σχολείου μας. Τα παιδιά συζήτησαν για τις αρνητικές συνέπειες του καπνίσματος και να γνωρίσουν τα δικαιώματα των μη καπνιστών. Μέσα από υπόδυση ρόλων έμαθαν πώς μπορούν με ευγενικό τρόπο να αρνηθούν όταν τους προσφέρουν άλλα άτομα τσιγάρο και συνειδητοποίησαν ότι το κάπνισμα στην εφηβεία δεν αποτελεί "μαγκιά", αλλά μια πολύ κακή και επιβλαβή για την υγεία τους συνήθεια.

 • Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο παιδιά του κεντρικού μαθητικού συμβουλίου του σχολείου μας παρακολούθησαν με τη συνοδεία δασκάλων του σχολείου  στις  6 Φεβρουαρίου 2018, την ημερίδα με θέμα «Δημιούργησε, επικοινώνησε και μοιράσου με σεβασμό. Ένα καλύτερο διαδίκτυο ξεκινά από εσένα» ( “Create, connect and share respect: A better internet starts with you”). Την ημερίδα διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με τη CYTA και την MTN, την υποστήριξη των εταίρων του έργου CyberSafety και του ευρωπαϊκού προγράμματος Safer Internet for Kids. Η ημερίδα είχε ως στόχο να καλλιεργήσει την υπευθυνότητα, τον σεβασμό, το ήθος, την ενσυναίσθηση όλων μας, της πολιτείας, των εκπαιδευτικών, των φορέων που ασχολούνται με το Διαδίκτυο, των γονιών και των παιδιών, ώστε να διαμορφώσουμε το Διαδίκτυο σε ένα καλύτερο και ασφαλέστερο χώρο επικοινωνίας, ψυχαγωγίας και μάθησης.

           ​

                                                       

 

 • Στις 8 Φεβρουαρίου τα παιδιά έπαιξαν παραδοσιακά παιχνίδια στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Τσικνοπέμπτη. Τα παιδιά διασκέδασαν και ταυτόχρονα έμαθαν μερικά από τα παιγνίδια του λαού της Κύπρου, τα οποία αποτελούν μέρος της πολύτιμης πολιτισμικής κληρονομιάς του. Παιχνίδια όπως "Βασιλέας, σακουλοδρομίες, μαντήλι,λουκκούι, ζίζιρος, αυγουλοδρομίες"  δε θα πάψουν ποτέ να συναρπάζουν κάθε παιδί, όσα χρόνια κι αν περάσουν! Στη συνέχεια τα παιδιά έφαγαν σουβλάκια.

 • Το σχολείο μας συμμετέχει στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό "Κύπρος-Ελλάδα, Εκπαιδευτικές Γέφυρες" με μια εικαστική δημιουργία που έφτιαξαν  παιδιά των τμημάτων Δ'2 και Ε΄3, σε συνεργασία με άλλα δύο σχολεία. Το έργο στηρίχθηκε στο βιβλίο της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου "Μέσα από τα μάτια τους, 12 παιδιά, 12 ιστορίες, 12 όνειρα για το αύριο". Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να διαβάσουν το βιβλίο και να πραγματοποιήσουν σχετικές δράσεις.

 

 • Στις 27 Φεβρουαρίου οι μαθητές όλων των τμημάτων παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση "Ένας κύκλος με κιμωλία" του θεατρικού συγγραφέα Μπέρτολτ Μπρεχτ, από το Θέατρο ΛΕΞΗ, στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών.

                                                    ​

 • O αστυνομικός της γειτονιάς μας επισκέφθηκε το σχολείο μας και συζήτησε με τα παιδιά των Δ' τάξεων θέματα οδικής ασφάλειας. Στη συνέχεια, τα παιδιά εφάρμοσαν όσα έμαθαν στους δρόμους στην περιοχή του σχολείου. Ταυτόχρονια, κατέγραψαν προβλήματα ασφάλειας που υπάρχουν στους δρόμους που περπάτησαν, όπως σπασμένα πεζοδρόμια και δέντρα που περιορίζουν την ορατότητα και τη διέλευση των πεζών στα πεζοδρόμια. Τις επόμενες μέρες έγραψαν επιστολή προς τον Δήμο Αγλαντζιάς, ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα που εντόπισαν.

           

 • Στα πλαίσια της Ενότητας των Μαθηματικών "Γεωμετρία" παιδιά της Δ΄ τάξης έφτιαξαν συνθέσεις με γεωμετρικά σχήματα σε μια δραστηριότητα που ονόμασαν "Όταν η γεωμετρία συνάντησε την τέχνη".

 

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018

 

 • Στις 18 Ιανουαρίου τα παιδιά όλων των τμημάτων επισκέφθηκαν τη διαδραστική έκθεση "Ο πλανήτης σε χρειάζεται. Ζήσε στο 2050". Μεταφέρθηκαν στο μέλλον, στο έτος 2050, με άμεσο, διαδραστικό, αλλά και διασκεδαστικό τρόπο. Κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τις νέες συνθήκες, σε έναν Πλανήτη που απαιτεί καινούριους τρόπους σκέψης και τεχνικές για να είναι και πάλι βιώσιμος, και διαμόρφωσαν οι ίδιοι την Πόλη του Μέλλοντος. Χρειάστηκε να σχεδιάσουν το μελλοντικό τους σπίτι και αυτοκίνητο, να παρασκευάσουν τροφή για ένα φουτουριστικό δείπνο ή ακόμη και να βουτήξουν σε μία εικονική πισίνα χωρίς να βραχούν! Οι επιλογές τους καταγράφονταν μέσω μιας «ψηφιακής κάρτας επιβίωσης», και καθώς προχωρούσε η περιήγηση συναντούσαν τις επιλογές των άλλων, χτίζοντας κατ' αυτό τον τρόπο την Πόλη του 2050.

               ​

 

 • Παιδιά της Δ΄ τάξης, στα πλαίσια της ενότητας των Ελληνικών  "Κυκλοφορώ με ασφάλεια" ετοίμασαν αφίσες με τους κανόνες οδικής ασφάλειας για τους ποδηλάτες.

 

 

 

 • Στα πλαίσια της 9ης ενότητας των Ελληνικών "Οι συσκευές στη ζωή μας", παιδιά της Στ' τάξης ερεύνησαν και βρήκαν πληροφορίες για την ιστορική εξέλιξη συσκευών όπως η γραφομηχανή, το ρολόι, το τηλέφωνο, η ραπτομηχανή, οι κονσόλες ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

 

 • Mε αφορμή την έκδοση βιβλίου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Έργα Κυπρίων  Καλλιτεχνών της Πρώτης και Δεύτερης Γενιάς τα παιδιά έχουν την ευκαιρία  να έρθουν σε επαφή με την καλλιτεχνική ζωή της Κύπρου, να αποκτήσουν καινούργιες γνώσεις, να διευρύνουν τις εμπειρίες τους και να εκτιμήσουν ακόμη περισσότερο την τέχνη της Κύπρου. Στην ενότητα τα παιδιά γνώρισαν τον Kύπριο εικαστικό Στέλιο Βότση μέσα από το έργο του «Ο ποδηλάτης». Στη συνέχεια δημιούργησαν τα δικά τους όνειρα ταξιδεύοντας  με το δικό τους ποδήλατο.

 

 • Στα πλαίσια της ενότητας "Το σώμα και η υγεία μας" και των υποενοτήτων "Η λειτουργία της αναπνοής" και "Η κυκλοφορία του αίματος" των Φυσικών Επιστημών, προσκλήθηκαν γονείς-ιατροί  (καρδιολόγος και πνευμονολόγος) μαθητών της Ε' τάξης, οι οποίοι μίλησαν στα παιδιά.

         ​

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017

 • Στις 6 Δεκεμβρίου τα παιδιά της Ε΄ τάξης ξεναγήθηκαν στην παλιά Αγλαντζιά και συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο. Τις επόμενες μέρες ετοίμασαν ομαδικές εργασίες με θέμα τον Δήμο Αγλαντζιάς.

 

 • Στις 14 Δεκεμβρίου  παιδιά της Δ΄ τάξης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη συγγραφέα Μαρία Αβρααμίδου και να μιλήσουν μαζί της.

 • Στις 18 Δεκεμβρίου τα παιδιά της Δ΄ τάξης παρουσίασαν στα πλαίσια της χριστουγεννιάτικης γιορτής τους το έργο "Καρυοθραύστης" και τόνισαν την αξία της αγάπης και της απλότητας στη ζωή μας.

 • Στις 20 Δεκεμβρίου τα παιδιά των Δ' τάξεων γνώρισαν το άθλημα της ξιφασκίας στα πλαίσια του μαθήματος της Αγωγής Ζωής και της ενότητας "Φυσική Δραστηριότητα". Έμαθαν μερικούς από τους κανονισμούς, φόρεσαν τις στολές τους, πήραν τα ξίφη τους και έπαιξαν μεταξύ τους ολιγόλεπτους αγώνες! 

 • Στις 19 Δεκεμβρίου τα παιδιά του τμήματος Δ΄3 επισκέφθηκαν το κοινωνικό παντοπωλείο της ενορίας του Αποστόλου Ανδρέα και βοήθησαν τις εθελόντριες στην ετοιμασία πακέτων με βασικά είδη διατροφής.

 

 • Στις 20 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας με μεγάλη επιτυχία το χριστουγεννιάτικο παζαράκι μεταχειρισμένων ειδών. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Κεντρικού Μαθητικού Συμβουλίου για να φέρουν στο σχολείο αντικείμενα που δεν χρειάζονται και δεν χρησιμοποιούν πλέον, όπως επιτραπέζια, βιβλία, κούκλες, αρκουδάκια και άλλα πολλά, τα οποία πωλήθηκαν σε πολύ χαμηλές τιμές. Τα έσοδα από το παζαράκι δόθηκαν στην ενορία του Αποστόλου Ανδρέα και θα χρησιμοποιηθούν για ενίσχυση άπορων οικογενειών.

           ​

 • Στις 21 και 22 Δεκεμβρίου ο ιερέας της ενορίας μας επισκέφθηκε το σχολείο μας και μίλησε στα παιδιά για την εικόνα της Γέννησης, την εικόνα της Βάπτισης και το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων.

         ​

 • Στις 21 Δεκεμβρίου τα παιδιά της Στ΄ τάξης επισκέφθηκαν με τη συνοδεία των δασκάλων τους, της δασκάλας της Μουσικής και μελών του Συνδέσμου Γονέων εταιρείες και χώρους εργασίας της περιοχής και είπαν τα κάλαντα. 

         ​

 • Στα πλαίσια των ενοτήτων "Οι φίλοι μας - Οι φίλοι μας" και "Βιβλία-Βιβλιοθήκες" τα παιδιά της Ε΄ τάξης έγραψαν ποιήματα, είτε ατομικά είτε ομαδικά. Απολαύστε μερικά από αυτά!

  

 

 

Ποίημα  "Φιλία"      Ποίημα "Η φιλία"           Ποίημα "ΦΙΛΙΑ"      Ποίημα "Φιλία"      Ποίημα "Φίλοι"

 

   

 

                Ποίημα "Τα βιβλία"                   Ποίημα "Τα βιβλία"                   Ποίημα "Τα βιβλία"   

             Ποίημα "Τα βιβλία"                    Ποίημα "Τα βιβλία"                  Ποίημα "Τα βιβλία"

 

 

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2017

 • Στις 3 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκπαιδευτική εκδρομή όλων των τμημάτων του σχολείου. Τα παιδιά των Δ΄ τάξεων επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο του Κιτίου. Τα παιδιά των Ε' τάξεων επισκέφθηκαν το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Αλαμάνου και τα παιδιά των Στ' τάξεων το Αρχαιολογικό Μουσείο Λάρνακας.

 • Στις 7 Νοεμβρίου παιδιά της Στ΄ τάξης του σχολείου μας φιλοξενήθηκαν στους ραδιοθαλάμους του ΡΙΚ και συμμετείχαν στη μαραθώνια εκπομπή του ΡΙΚ για τον Ραδιομαραθώνιο.

 • ​Στις 10 Νοεμβρίου τα τμήματα της Ε΄τάξης ξεναγήθηκαν στην παλιά Λευκωσία.  Με αφορμή την επίσκεψή τους ετοίμασαν ομαδικές εργασίες για τη Λευκωσία.

         

 

 • Στις 14 Νοεμβρίου τα τμήματα της Δ' τάξης επισκέφθηκαν το Πολυπροπονητήριο "Ευάγγελος Φλωράκης", όπου ήρθαν σε επαφή με διάφορα αθλήματα. 

 • Στις 15 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα "Δεν Ξεχνώ - Γνωρίζουμε τα κατεχόμενα μέρη μας". Εκλεκτοί καλεσμένοι μίλησαν στα παιδιά για την Κερύνεια, την Αμμόχωστο, τη Σαλαμίνα, τον Πενταδάκτυλο, τον Απόστολο Ανδρέα και τη Μόρφου, στους σταθμούς που ήταν χωρισμένα. Στη συνέχεια, τα παιδιά ασχολήθηκαν με μια δημιουργική δραστηριότητα σχετική με το θέμα του σταθμού τους. Η ημερίδα ήταν το επιστέγασμα μιας εβδομάδας αφιερωμένης στα κατεχόμενα μέρη μας. 

 • Στις 21 Νοεμβρίου τα παιδιά της Ε' τάξης κατασκεύασαν πήλινα ομοιώματα σε συνεργασία με καλλιτέχνη, στα πλαίσια του project  "Η Αγλαντζιά".

 • ​Στις 22 Νοεμβρίου τα παιδιά της Δ' και Ε' τάξης παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Ψέματα κι αλήθεια, έτσι είναι τα παραμύθια" με τη γνωστή παραμυθού Σάσα Βούλγαρη.

 • Στις 23 Νοεμβρίου τα παιδιά της Στ' τάξης παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Επιτρέψτε μου να σας συστηθώ: αρχαιολόγος" στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου. 

 • Στις 23 Νοεμβρίου τα παιδιά του Κεντρικού Μαθητικού Συμβουλίου του σχολείου μας συμμετείχαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Παιδιών που έγινε με την παρουσία του Δημάρχου Αγλαντζιάς. Σε αυτό συμμετείχαν παιδιά από όλα τα Δημοτικά Σχολεία Αγλαντζιάς. Τα παιδιά έδωσαν τις εισηγήσεις τους για έναν καλύτερο Δήμο Αγλαντζιάς.

 • Στις 27 Νοεμβρίου τα παιδιά του τμήματος Ε΄3 επισκέφθηκαν το κοινωνικό παντοπωλείο της ενορίας του Αποστόλου Ανδρέα και βοήθησαν τις εθελόντριες στην ετοιμασία πακέτων με βασικά είδη διατροφής για άπορες οικογένειες.

 • Παιδιά της Δ' τάξης ασχολήθηκαν στο μάθημα της Αγωγής Ζωής με το θέμα "Φιλία" στα πλαίσια της ενότητας "Αξίες Ζωής". Τι είναι η φιλία, ποια είναι η σημασία της για τη ζωή μας, ποια είναι τα χαρακτηριστικά και οι προϋποθέσεις μιας καλής φιλικής σχέσης, ποια είναι τα κριτήρια επιλογής φίλου, πώς επιλύνουμε τα προβλήματα σε μια φιλική σχέση, ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τα παιδιά. Το δέντρο της φιλίας ήταν μια από τις δραστηριότητες στα πλαίσια της ενότητας, όπου τα παιδιά έγραψαν σε φύλλα τα χαρακτηριστικά του καλού φίλου.

 • Στα πλαίσια της εβδομάδας του Δεν ξεχνώ και του στόχου της σχολικής μονάδας "Γνωρίζω, Δεν ξεχνώ, Διεκδικώ" τα παιδιά των Στ΄ τάξεων μέσα από αυτή την ενότητα κατανόησαν και δημιούργησαν φιγούρες που αντιπροσωπεύουν τον φόβο του πολέμου και φιγούρες που αντιπροσωπεύουν την χαρά της Ειρήνης. Τα παιδιά γνώρισαν στην αρχή έργα τέχνης-γλυπτά από τους καλλιτέχνες Αλμπέρτο Τζιακομέτττι και Jean Francois Glabik και στη συνέχεια πήραν υλικά δικής τους επιλογής (σύρμα, αλουμινόχαρτο, χαρτότελλα , αποκόμματα από περιοδικά κ.α.) και δημιούργησαν το δικό τους γλυπτό. Η δασκάλα ενθάρρυνε τα παιδιά να εργαστούν με την τεχνική του stop motion animation και αφού προχώρησαν στη λήψη πολλών φωτογραφιών δημιουργήσαμε το βίντεο μας.

  Δείτε το βίντεο https://youtu.be/xx6Pvrr6vDA 

 

 • Δραστηριότητα στο μάθημα της Τέχνης: Τα παιδιά όλων των τάξεων ασχολήθηκαν με τα "Πορτρέτα". Αρχικά μελέτησαν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με τη βοήθεια καθρεφτών. Ακολούθως, σχεδίασαν σε τέσσερα μικρά χαρτονάκια τέσσερα μέρη του προσώπου τους. Εμπνευσμένα από τα πορτρέτα καλλιτεχνών όπως Πάμπλο Πικάσο, Ανρε Ματίς και Λουκία Νικολαϊδου δημιούργησαν τα δικά τους πορτρέτα με ακρυλικές μπογιές και λαδοπαστέλ. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό! 

 

 

 • Παιδιά της Δ' τάξης, στα πλαίσια της ενότητας "Ρώτα το νερό ... τι τρέχει", έγραψαν συνθήματα για την εξοικονόμηση του νερού.

 

 • Δραστηριότητα στο μάθημα των Αγγλικών από παιδιά της Στ' τάξης: Presenting ourselves! English is fun!

 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ   2017

 • Στις 4 και 5 Οκτωβρίου τα παιδιά όλων των τάξεων  γνώρισαν στον χώρο του σχολείου το αγώνισμα της τοξοβολίας, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. 

 • Στις 9 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς κ. Χαράλαμπος Πετρίδης επισκέφθηκε το σχολείο μας και ευχήθηκε στα παιδιά καλή σχολική χρονιά. Επίσης, άκουσε τις απόψεις και τις εισηγήσεις τους για έργα και βελτιώσεις στον Δήμο.


 

 • Στις  17 Οκτωβρίου τα παιδιά του Δ΄2 και στις 19 Οκτωβρίου τα παιδιά του Δ΄ 1 και Δ΄ 3 επισκέφθηκαν το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας. Εκεί παρακολούθησαν βίντεο σχετικό με τον κύκλο και την εξοικονόμηση του νερού. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Υπαίθριο Μουσείο Νερού, όπου γνώρισαν τη χρήση του ανεμόμυλου, του αλακατιού, της στέρνας, των μηχανών άντλησης, των πέτρινων βρυσών, της τουλούμπας, των πηγαδιών και είδαν ένα παλιό σπίτι και πολλά άλλα εκθέματα. 

 • Στις 23 Οκτωβρίου όλα τα παιδιά του σχολείου παρακολούθησαν την κινηματογραφική παράσταση "Sing" στο K-Cineplex.

 • Στις 25 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση γνωριμίας εκπαιδευτικών και γονιών. Οι γονείς ενημερώθηκαν από τους εκπαιδευτικούς για τους στόχους και τον τρόπο λειτουργίας της κάθε τάξης. Ακολούθησε κοκτέιλ από τον Σύνδεσμο Γονέων του σχολείου.

 • Στις 26 Οκτωβρίου τα παιδιά των τμημάτων της Στ' τάξης παρουσίασαν εκδήλωση αφιερωμένη στην 28η Οκτωβρίου 1940

 

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ   2017

 

 • Στις 15 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2017-2018 από τους ιερείς της ενορίας μας.

 • Στις 29 Σεπτεμβρίου τα παιδιά του τμήματος Ε' 3 παρουσίασαν εκδήλωση αφιερωμένη στην Ανακήρυξη της Κυπριακής Ανεξαρτησίας
 • ​Καινούρια σχολική χρονιά, καινούριοι στόχοι. Τα παιδιά της Δ' τάξης σκέφτηκαν και κατέγραψαν σε τρισδιάστατα αερόστατα τους βασικούς στόχους που θα προσπαθήσουν να πετύχουν.

Δραστηριότητες 2016-2017

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

16/4/2019
Διάλεξη για κροτίδες

14/4/2019
Πώληση πασχαλινών λαμπάδων στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα στο Πλατύ Αγλαντζιάς. Τα έσοδα από την πώληση ενίσχυσαν το φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας

10/4/2019
Διάλεξη για την Εφηβία

9/4/2019
Επίσκεψη στο Γυμνάσιο από μαθητές της Στ΄ Τάξης

4/4/2019
Εκπαιδευτική Εκδρομή

 
 
 
 
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
Νοέμβριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ K
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930